Кулинарни рецепти » Лютеница с моркови, тиква, домати и лук

 Лютеница с моркови, тиква, домати и лук

Продукти:

• 10 кг добре узрели домати
• 4 кг червени чушки
• 3 кг лук
• 3 кг моркови
• 2 глави целина
• 1/3 средно голяма тиква
• 2 връзки магданоз
• 1 гъбен бульон
• 3 ч.ч. олио
• 1 с.л. “Вегета”
• 4 щипки индийско орехче
• 1 щипка джинджифил
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на филийки лука и го запичаме на скара.Сваряваме морковите, тиквата и целината и заедно с филийките лук и изпечените и обелени чушки ги прекарваме през месомелачка. Попарваме леко доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Сипваме ги в широка тава и варим, докато намалят обема си наполовина.

Прибавяме смлените зеленчуци и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лопатка. Когато лопатката започне да прави “пътечка”, сипваме олиото, наситнените зелении и подправките. Варим още 20 мин. Към края прибавяме натрошения бульон и пасираме.

Разпределяме лютеницата в затоплени бурканчета и запечатваме плътно с капачки. По желание стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало