Кулинарни рецепти » Лютеница с чесън

 Лютеница с чесън

Продукти:

• 5 кг червени домати от сорта “Рома”
• 3 кг червени пиперки
• 100 г захар
• 400 мл олио
• 200 г чесън
• 1 пакетче ким
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Избираме дребни домати, които изпичаме във фурната или на грила. След това ги обелваме и смиламе с машинка за месо.

Почистваме червените пиперки от дръжките и семето, а после ги изпичаме на силен огън. Оставяме ги в затворен съд и след 1 час ги обелваме и смиламе.

Смесваме пюретата от домати и чушки и варим до сгъстяване. Изсипваме ги в предварително сгорещеното олио заедно със солта, захарта, счукания чесън и кима и бъркаме непрекъснато на огъня, докато сместа остане на мазнина. Сварената лютеница изсипваме в добре изсушени бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало