Продукти: (за 5 порции)
• 750 г пилешко месо
• 150 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 15-20 сушени сливи
• 100 г стар грах
• 2 глави лук
• копър, пипер, шафран, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо и го обезкостяваме.
Оставяме бульона на огъня и сваряваме в него ориза, ситно нарязания лук, предварително накиснатите грах и джанки. Няколко минути преди сервиране прибавяме пилешкото месо и подправките.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...