Продукти:
• 5 кг домати
• 2 кг лук
• 1 кг моркови
• 1 кг захар
• 2 глави чесън
• 4 люти чушлета
• 1 малка глава целина
• 500 мл оцет
• 3 с.л. горчица
• 2 ч.л.черен пипер
• 2 карамфилчета
• 2 щипки индийско орехче
• 2 щипки стрит кимион
• 3-4 борови иглички
• 1-2 плодчета от хвойна
• 2-3 с.л. портокалови кори
• 2 с.л. лимонени кори
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на ситно и ги запържваме със смления лук, наситнения чесън, настърганите на едро целина и моркови. Малко по-късно добавяме и лютите чушлета.
След 20 мин прибавяме подправките, обработваме сместа с пасатор и задушаваме още 20 мин. Накрая добавяме горчицата, оцета и захарта. Насипваме кетчупа в бурканчета, които обръщаме с гърлото надолу и покриваме с одеяло.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...