Продукти:
• 5 кг домати
• 2 кг лук
• 1 кг моркови
• 1 кг захар
• 2 глави чесън
• 4 люти чушлета
• 1 малка глава целина
• 500 мл оцет
• 3 с.л. горчица
• 2 ч.л.черен пипер
• 2 карамфилчета
• 2 щипки индийско орехче
• 2 щипки стрит кимион
• 3-4 борови иглички
• 1-2 плодчета от хвойна
• 2-3 с.л. портокалови кори
• 2 с.л. лимонени кори
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на ситно и ги запържваме със смления лук, наситнения чесън, настърганите на едро целина и моркови. Малко по-късно добавяме и лютите чушлета.
След 20 мин прибавяме подправките, обработваме сместа с пасатор и задушаваме още 20 мин. Накрая добавяме горчицата, оцета и захарта. Насипваме кетчупа в бурканчета, които обръщаме с гърлото надолу и покриваме с одеяло.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...