Кулинарни рецепти » Лют кетчуп с гроздов сок

 Лют кетчуп с гроздов сок

Продукти:

• 4 кг домати
• 2 чепки тъмно грозде
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. гроздов сок
• 1 к.ч. ябълков оцет
• 1 малко люто чушле
• 5-6 стръка целина
• 1 стрък босилек
• 1 ч.л.черен пипер
• 1 к.л. кимион
• 1 щипка карамфил
• 1 щипка канела
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и заедно с гроздето ги прекарваме през машинка, която отделя семената. Сипваме сместа в дълбок съд и варим на умерен огън. Щом намалее и се посгъсти прибавяме наситнените зелении, накълцаното чушле, захарта, оцета, гроздовия сок и подправките.

Варим още 15 мин и накрая пасираме, докато получим гладка смес. Опитваме на сол, разсипваме кетчупа в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало