Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.л. кимион
• 1 дафинов лист
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилето на четири порции и го заливаме с киселото мляко, към което сме прибавили счукания чесън, индийското орехче, кимиона, ситно натрошения дафинов лист и сол на вкус. Оставяме да кисне в маринатата една нощ.
Изваждаме пилешките порции и ги печем на скара. По време на печенето мажем пилешките порции от време на време със сос от маринатата.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...