Кулинарни рецепти » Книжен кебап

 Книжен кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 4 домата
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим в сгорещеното олио, докато остане на мазнина. Слагаме нарязаните на филийки лук и чушки и задушаваме. Сипваме 1 к.ч. гореща вода и варим, докато месото омекне и остане на мазнина.

Накрая прибавяме обелените и нарязани домати, сол и подправки на вкус. Разпределяме плънката върху 4 парчета фолио и ги увиваме като бохчи. Нареждаме бохчите в тавичка, наливаме малко топла вода и печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало