Продукти: (за 3-4 порции)
• 350 г телешко месо
• 250 г тлъсто свинско месо
• 2 яйца
• 2 филии стар бял хляб
• 50 г сланина
• 5-6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• магданоз, черен пипер, сол
• прясно мляко, за да накиснем хляба
• галета за овалване на кюфтетата
• свинска мас за намазване на тавичката
Начин на приготвяне:
Смиламе месото заедно със сланината два пъти през месомелачка. Слагаме каймата в дълбок съд, посоляваме я, прибавяме яйцата, черния пипер, лука - обелен и нарязан много на ситно, счуканите скилидки чесън, накиснатия и отцеден от млякото бял хляб.
Разбъркваме добре сместа и от нея оформяме продълговати кюфтета. Овалваме ги в галета и ги подреждаме да се пекат в тавичка, намазана обилно със свинска мас.
Доливаме 3-4 с. л. вода и печем в умерена фурна около един час. От време на време поливаме месото със собствения му сок, а ако е необходимо, добавяме топла вода.
Готовите кюфтета нарязваме на филийки и поднасяме с варени картофи и задушено зеле.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...