Продукти:
• 600 г свинско месо
• 2 глави лук
• 3-4 стръка праз
• 2-3 листа от целина
• 2 яйца
• 1 кофичка сметана
• 2-3 с.л. мас или олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смиламе месото с лука и целината. В мазнината задушаваме каймата, като бъркаме непрекъснато. Прибавяме ситно нарязания праз, поръсваме с черен пипер и продължаваме да задушаваме на тих огън в похлупен съд, докато омекне празът.
Изсипваме сместа в тавичка. Смесваме разбитите яйца със сметаната и заливаме мусаката. Запичаме я в умерена фурна.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...