Продукти: (за 6 порции)
• 6 нетлъсти шилешки котлета
• 12 големи скилидки чесън
• 2 средни тиквички, нарязани по дължина много тънко
• 3-4 с.л. олио
• 6 клонки розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Без да обелваме чесъна, го пускаме във вряща вода за 5 минути. След това го обелваме и заедно с тиквичките го поставяме на дъното на скара, отгоре поливаме с олиото, по-соляваме и поръсваме с черния пипер.
Котлетите сгъваме на две и ги пробождаме с шиш. През дупките промушваме клончета розмарин. Поръсваме с олио.
Чесъна и тиквичките печем около 6 мин, като разбъркваме всеки 2 минути. Добавяме шилешките котлети и ги печем от двете страни по 8 минути. Те трябва отвън да станат кафяви, а вътре да останат розови и сочни.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...