Кулинарни рецепти » Шашлик по карски

 Шашлик по карски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г овнешко месо от плешката
• 2 овнешки бъбрека
• 1 глава лук
• 1 връзка пера от пресен лук
• 1 с.л. оцет
• половин лимон
• сол, черен пипер, магданоз

За соса:

• 1 връзка корени за супа
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1 равна с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• лют кетчуп
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разполовяваме бъбреците и ги накисваме в марината от оцет и вода. Нарязваме месото на порции, посоляваме, подправяме с черен пипер и ситно нарязания пресен лук, поръсваме с оцета, лимоновия сок и магданоза и оставяме да престои в хладилника 3-4 часа.

Нанизваме всяко парче месо на метално шишче, като от двете му страни слагаме парчета бъбрек и печем на скарата, като периодично обръщаме шишовете.

За соса сгорещяваме мазнината и пържим нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно корени за супа. Поръсваме с брашно, разбъркваме и наливаме доматеното пюре, разредено с малко топла вода, а след него и месния бульон. Бъркаме енергично, за да получим гладка каша. Подправяме със сол, 1 щипка захар, черен пипер и лют кетчуп. Сваляме от котлона и стопяваме в топлия сос бучка масло.

Сервираме готовите шишчета цели заедно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало