Кулинарни рецепти » Шашлик по карски

 Шашлик по карски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г овнешко месо от плешката
• 2 овнешки бъбрека
• 1 глава лук
• 1 връзка пера от пресен лук
• 1 с.л. оцет
• половин лимон
• сол, черен пипер, магданоз

За соса:

• 1 връзка корени за супа
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1 равна с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• лют кетчуп
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разполовяваме бъбреците и ги накисваме в марината от оцет и вода. Нарязваме месото на порции, посоляваме, подправяме с черен пипер и ситно нарязания пресен лук, поръсваме с оцета, лимоновия сок и магданоза и оставяме да престои в хладилника 3-4 часа.

Нанизваме всяко парче месо на метално шишче, като от двете му страни слагаме парчета бъбрек и печем на скарата, като периодично обръщаме шишовете.

За соса сгорещяваме мазнината и пържим нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно корени за супа. Поръсваме с брашно, разбъркваме и наливаме доматеното пюре, разредено с малко топла вода, а след него и месния бульон. Бъркаме енергично, за да получим гладка каша. Подправяме със сол, 1 щипка захар, черен пипер и лют кетчуп. Сваляме от котлона и стопяваме в топлия сос бучка масло.

Сервираме готовите шишчета цели заедно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало