Продукти:
• 600 г телешки шол
• 1 лимон
• 100 мл бяло вино
• 2 с.л. къри
• 4-5 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От сутринта нарязваме месото на кубчета. Смесваме олиото, виното, сока от лимона, кърито, 1/2 ч.л. черен пипер. Заливаме месото с маринатата и го оставяме на хладно до вечерта, като от време на време го разбъркваме.
Преди печенето изваждаме от маринатата, за да се отцеди и нанизваме на шишове. Слагаме ги да се пекат на умерено загрята скара около 30 минути, като ги обръщаме на всеки 5 минути и поливаме с маринатата. Накрая на печенето ги посоляваме.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...