Продукти: (за 10 порции)
• 1,5 кг телешко от рибицата
• 3 по-едри червени чушки
• 1 кг гъби
• 3 малки лимона
За маринатата:
• 1 средно голяма глава лук
• 250 мл олио
• 2 скилидки чесън
• ½ китка магданоз
• 50 мл лимонов сок
• 1 ч.л. чубрица
• 1 кубче телешки бульон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
С миксер пасираме магданоза на пюре. Прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и пак пасираме. Добавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме добре.
В дълбока купа слагаме нарязаните на по-големи парчета чушки, нарязаното на по-едри кубчета месо и заливаме с маринатата. Покриваме съда и го оставяме една нощ в хладилник.
Махаме пънчетата на гъбите, а шапките обтриваме в напоена с лимонов сок чиста кърпа. Два часа преди нанизването на шишчетата добавяме гъбите в маринатата. Лимона нарязваме на 8 резена. Нанизваме продуктите на шишове като редуваме гъба, лимон, месо, чушка.
Печем 10-12 мин като обръщаме шишовете периодично и ги пръскаме с маринатата.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...