Кулинарни рецепти » Телешки шишчета с лимон

 Телешки шишчета с лимон

Продукти: (за 10 порции)

• 1,5 кг телешко от рибицата
• 3 по-едри червени чушки
• 1 кг гъби
• 3 малки лимона

За маринатата:

• 1 средно голяма глава лук
• 250 мл олио
• 2 скилидки чесън
• ½ китка магданоз
• 50 мл лимонов сок
• 1 ч.л. чубрица
• 1 кубче телешки бульон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

С миксер пасираме магданоза на пюре. Прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и пак пасираме. Добавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме добре.

В дълбока купа слагаме нарязаните на по-големи парчета чушки, нарязаното на по-едри кубчета месо и заливаме с маринатата. Покриваме съда и го оставяме една нощ в хладилник.

Махаме пънчетата на гъбите, а шапките обтриваме в напоена с лимонов сок чиста кърпа. Два часа преди нанизването на шишчетата добавяме гъбите в маринатата. Лимона нарязваме на 8 резена. Нанизваме продуктите на шишове като редуваме гъба, лимон, месо, чушка.

Печем 10-12 мин като обръщаме шишовете периодично и ги пръскаме с маринатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало