Продукти:
• 600 г патладжани
• 1 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• 4 домата
• 1 чушка
• 200 г тиквички
• 6 с.л. олио
• 1 с.л. пикантна горчица
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, почистваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина 1/2 см. Поръсваме ги със сол и брашно. Накълцваме ситно лука и чесъна. Обелваме доматите и ги нарязваме заедно с почистената чушка. С малка лъжичка изгребваме топчета от вътрешността на тиквичките.
Запържваме патладжаните в 4 с.л. олио, изваждаме ги и оставяме да се отцедят. В 2 с.л. олио изпържваме и лука и чесъна. Последователно прибавяме чушките, тиквичките, доматите и запържваме всичко на тих огън. Подправяме с горчицата, сол, пипер, доматеното пюре и поднасяме заедно с патладжаните.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...