Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 зелка
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. ориз
• 1 к.ч. брашно
• 5-6 с.л. галета
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
За панировката:
• 1-2 яйца
• брашно и галета
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме до омекване в 1-2 с.л. олио и малко подсолена вода.
Сваряваме ориза в малко подсолена вода и го смесваме със задушеното зеле. Прибавяме гъст сос Бешамел, приготвен от брашното, маслото и млякото. Прибавяме също така ситно нарязания и запържен лук, разбитите яйца, ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер и сол на вкус. Ако сместа рядка, прибавяме и малко галета.
Оформяме кюфтета, панираме ги в разбитите яйца, брашното и галетата и ги пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...