Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 зелка
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. ориз
• 1 к.ч. брашно
• 5-6 с.л. галета
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
За панировката:
• 1-2 яйца
• брашно и галета
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме до омекване в 1-2 с.л. олио и малко подсолена вода.
Сваряваме ориза в малко подсолена вода и го смесваме със задушеното зеле. Прибавяме гъст сос Бешамел, приготвен от брашното, маслото и млякото. Прибавяме също така ситно нарязания и запържен лук, разбитите яйца, ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер и сол на вкус. Ако сместа рядка, прибавяме и малко галета.
Оформяме кюфтета, панираме ги в разбитите яйца, брашното и галетата и ги пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...