Кулинарни рецепти » Новогодишна торта – охлюв

 Новогодишна торта – охлюв

Продукти:

• 12 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. брашно
• 1/2 к.л. амонячна сода

За крема:

• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 8 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Първия блат приготвяме от 6 яйца и 1 ч.ч. захар, които разбиваме много добре, и смесваме с 1 ч.ч. брашно и малко амонячна сода. Тестото печем в правоъгълна тавичка, намазнена с олио и постлана с хартия или фолио.

Втория блат приготвяме по същия начин, но слагаме какао, за да покафенее.

Приготвяме крема, като сваряваме млякото със захарта. Разбиваме 4 жълтъка с 8 с.л. брашно и малко вода или мляко. Прибавяме на тънка струйка към врящото мляко, при непрекъснато бъркане. След това разбиваме белтъците със захар и ги прибавяме към крема.

След като е готов първият блат, го мажем с крема и го режем по дължина на 5 парчета. По същия начин постъпваме и с другия блат. Навиваме едно бяло парче и го слагаме в тава или поднос, около него навиваме кафяво парче, следва бяло, кафяво и т.н. Мажем отгоре тортата с крема и украсяваме по желание.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало