Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. мед
• 2 ч.л. какао
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 50 г краве масло
• 3 ч.ч. брашно
За крема:
• 200 г краве масло
• 250 г маргарин
• 1 яйце
• 2 препълнени с.л. брашно
• 1 пълна с.л. нишесте
• 1 ч.ч. захар
• 750 мл прясно мляко
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесваме продуктите за тестото (без брашното). Бъркаме сместа на водна баня, докато увеличи обема си 4-5 пъти. След това отстраняваме от огъня и постепенно добавяме брашното. Замесваме тесто, което разделяме на 10 топки, които оставяме да престоят в хладилника поне 2 часа. След това от всяка топка разточваме кора с размера на тортена чиния. Печем всяка поотделно до златисто-кафяво.
Приготвяме крема като разбиваме до побеляване маслото с маргарина. Смесваме с яйцето, брашното, нишестето и захарта. Към тях добавяме 1 ч. ч. преварено и изстудено прясно мляко. Сипваме получената смес в останалото вряло мляко. Охлаждаме готовия крем и го смесваме с маслената смес. Ароматизираме с ванилията.
Намазваме изпечените кори с крема и ги нареждаме една върху друга. Намазваме отгоре и отстрани тортата със същия крем, който можем да оцветим със сладкарски бои и да украсим с препечени орехи.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...