Продукти:
• 350 г брашно
• 15 г мая за хляб
• 5 г сол
• 50 мл олио
• 50 г краве масло
• 2 яйца
• 200 г обелени ябълки
• 100 г захар
• 1 ванилия
• 250 г прясна извара
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в малко вода или прясно мляко. Прибавяме я към брашното заедно с олиото, яйцата, маслото и солта. Омесваме гладко тесто и разточваме от него четири дебели кръгли кори.
Отделно приготвяме плънка от настърганите ябълки, захарта с ванилията и претритата през сито извара. Разпределяме плънката върху корите, загръщаме ги и защипваме краищата.
Оставяме така приготвените питки да отлежат 15-20 мин на топло, след което ги нареждаме в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...