Кулинарни рецепти » Кошничка с плодове

 Кошничка с плодове

Продукти:

• 7 яйца
• 500 г захар
• 500 г брашно
• 500 г краве масло
• 250 мл прясно мляко
• 40 г какао
• 1 бакпулвер
• 500 мл подсладена сметана
• 300-400 г дребни пресни замразени плодове /ягоди, малини, къпини, вишни и др./
• 200 г течен шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, малко по малко от прясятото с бакпулвера брашно и млякото, докато свършат. После внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Към част от тази смес прибавяме какаото и разбъркваме добре.

В намаслена и набрашнена тавичка изсипваме последователно и равномерно от двете смеси – бялата и кафявата, докато свършат. Изпичаме в предварително загрята фурна при температура 180-200°С, като от време на време проверяваме с клечка за зъби, дали сладкишът се е изпекъл.

Оставяме готовия сладкиш да съхне поне 1-2 дни. После го изваждаме от формата и с помощта на остър нож го издълбаваме, така че да останат стени и дъно с дебелина 2 см. Намазваме с течния шоколад дъното и вътрешната стена на така оформената кошничка.

Разбиваме подсладената сметана, докато се втвърди. Запълваме кошничката със сметаната като слагаме вътре и размразените плодчета. Най-отгоре оформяме розички с останалата сметана и ги украсяваме с вишнички или черешки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало