Кулинарни рецепти » Кошничка с плодове

 Кошничка с плодове

Продукти:

• 7 яйца
• 500 г захар
• 500 г брашно
• 500 г краве масло
• 250 мл прясно мляко
• 40 г какао
• 1 бакпулвер
• 500 мл подсладена сметана
• 300-400 г дребни пресни замразени плодове /ягоди, малини, къпини, вишни и др./
• 200 г течен шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, малко по малко от прясятото с бакпулвера брашно и млякото, докато свършат. После внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Към част от тази смес прибавяме какаото и разбъркваме добре.

В намаслена и набрашнена тавичка изсипваме последователно и равномерно от двете смеси – бялата и кафявата, докато свършат. Изпичаме в предварително загрята фурна при температура 180-200°С, като от време на време проверяваме с клечка за зъби, дали сладкишът се е изпекъл.

Оставяме готовия сладкиш да съхне поне 1-2 дни. После го изваждаме от формата и с помощта на остър нож го издълбаваме, така че да останат стени и дъно с дебелина 2 см. Намазваме с течния шоколад дъното и вътрешната стена на така оформената кошничка.

Разбиваме подсладената сметана, докато се втвърди. Запълваме кошничката със сметаната като слагаме вътре и размразените плодчета. Най-отгоре оформяме розички с останалата сметана и ги украсяваме с вишнички или черешки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало