Продукти:
• 6 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 2 портокала
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиваме с миксер. Към тях прибавяме постепенно олиото, сока от портокалите и настърганите на ситно ренде портокалови кори, брашното с разбъркания в него бакпулвер, като редуваме малко олио, малко сок, малко брашно и така, докато се разбъркат всички продукти.
Сместа изсипваме в намаслена тава и върху нея поръсваме смлените орехи. Печем в умерена фурна (180°С).
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...