Кулинарни рецепти » Ябълков сладкиш с вино

 Ябълков сладкиш с вино

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. брашно

За пълнежа:

• 1 кг ябълки, обелени и нарязани на парченца
• 3/4 ч.ч. захар
• 2 ч.л. канела
• сока на 1 лимон
• 1/4 ч.ч. червено вино

За украса:

• 1/2 ч.ч. орехи
• 2 ч.л. канела
• 1/2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от изброените продукти. Намазняваме тавичка и слагаме половината тесто.

Смесваме добре продуктите за пълнежа и разстиламе върху тестото. Отгоре покриваме с останалото тесто.

Разбъркваме продуктите за украсата и гарнираме сладкиша. Печем на 180 градуса 50-60 минути.

Автор: Атанаска Делчева

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало