Продукти:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. брашно
За пълнежа:
• 1 кг ябълки, обелени и нарязани на парченца
• 3/4 ч.ч. захар
• 2 ч.л. канела
• сока на 1 лимон
• 1/4 ч.ч. червено вино
За украса:
• 1/2 ч.ч. орехи
• 2 ч.л. канела
• 1/2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от изброените продукти. Намазняваме тавичка и слагаме половината тесто.
Смесваме добре продуктите за пълнежа и разстиламе върху тестото. Отгоре покриваме с останалото тесто.
Разбъркваме продуктите за украсата и гарнираме сладкиша. Печем на 180 градуса 50-60 минути.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...