Продукти:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. брашно
За пълнежа:
• 1 кг ябълки, обелени и нарязани на парченца
• 3/4 ч.ч. захар
• 2 ч.л. канела
• сока на 1 лимон
• 1/4 ч.ч. червено вино
За украса:
• 1/2 ч.ч. орехи
• 2 ч.л. канела
• 1/2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от изброените продукти. Намазняваме тавичка и слагаме половината тесто.
Смесваме добре продуктите за пълнежа и разстиламе върху тестото. Отгоре покриваме с останалото тесто.
Разбъркваме продуктите за украсата и гарнираме сладкиша. Печем на 180 градуса 50-60 минути.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...