Кулинарни рецепти » Вито шкембе от Чепеларе

 Вито шкембе от Чепеларе

Продукти:

• 1 кг телешко шкембе
• 250 г тънки черва
• 60 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме шкембето, остъргваме го, измиваме го и сваряваме. Нарязваме го на квадратни парчета, които увиваме на рула и увиваме с предварително почистените и измити тънки черва.

Нареждаме рулата в тава, намазана с маслото, заливаме с малко вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер и печем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало