Продукти: (за 4 порции)
• 680 г черен дроб
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 1-2 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме почистения и измит дроб през месомелачка и го смесваме с накиснатия и отцеден хляб. Прибавяме яйцата, посоляваме и омесваме.
Получената смес е рядка и от нея трудно се правят кюфтета, ето защо гребваме с лъжица, овалваме в брашното, оформяме кюфтенца и пържим в гореща мазнина.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...