Продукти:
• 400 г зрял боб
• 400 г пилешки бутчета без кости
• 4-5 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 големи домата
• 3 ч.ч. пилешки бульон (може и кубче)
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба във вода с щипка сол и го оставяме 1 нощ. Изливаме водата на боба и сипваме нова. Варим го около 35 минути, после отцеждаме.
Нарязваме пилешкото месо на парчета, лука – на ситно, а обелените домати – на кубчета.
В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него пилешкото месо за 5 минути. Добавяме лука и готвим 5-6 минути. Сипваме доматите, разбъркваме и готвим на тих огън, докато течността се изпари.
Прехвърляме всичко в тавичката заедно с боба, заливаме с бульона. Посоляваме и печем ястието 1 час в загрята до 180 градуса фурна.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...