Кулинарни рецепти » Пълнен далак по панагюрски

 Пълнен далак по панагюрски

Продукти:

• 1 телешки далак
• 250 г крехко месо без кокал
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 с. л. олио
• 50 масло
• червен и черен пипер
• чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре далака и го разрязваме по дължина, без да прекъсваме, посоляваме го. В сгорещеното олио леко задушаваме нарязаното на малки късчета месо, ситно нарязания лук и подправките.

С тази плънка напълваме далака, зашиваме го и слагаме в тава. Отгоре поръсваме със сол и черен пипер. Поливаме с разтопеното масло и вода, която да достигне до половината на съда. Печем в умерена фурна.

Автор: Пенка Господинова

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало