Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг телешки сърца
• 500 г лук
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. доматено пюре
• 150-200 мл червено вино
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• смлян черен пипер
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме сърцата на хапки.
В сгорещеното олио задушаваме наситнения лук и нарязаните на парченца корени за супа. Прибавяме сърцата, посоляваме, заливаме с малко вода и задушаваме 10 мин. Наръсваме с брашно и поизпържваме.
Наливаме размитото в малко вода доматено пюре, прибавяме дафиновия лист, черния и червен пипер и разбъркваме. Наливаме виното и малко вода и оставяме кебапа да къкри на слаб котлон, докато месото омекне и ястието остане само на мазнина.
Стопяваме маслото и пържим в него до стъклено ориза. Заливаме го със 150 мл вода или гъбен бульон /може и от кубче/ и готвим, докато оризът поеме течността. В топли чинии оформяме купчинки от ориза и върху тях разпределяме кебапа.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...