Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г телешко шкембе
• 2 кг картофи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 червени чушки
• 1 глава лук
• 2 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме шкембето и го нарязваме на ивички.
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета, заливаме с толкова вода, колкото да се покрият и ги сваряваме.
В по-голямата част от олиото задушаваме смлените с машинка чушки, наливаме 2 ч.ч. топла вода и задушаваме на умерен котлон 10-12 мин.
Смесваме шкембето и картофите и поръсваме със сол и червен пипер. Разбъркваме и задушаваме на умерен котлон 10 мин.
В останалото олио изпържваме нарязания на ситно лук. Щом стане златист, прибавяме обелените и настъргани домати и готвим, докато течността изври.
Изсипваме лука, доматите и чушките при шкембето, поръсваме със сол и черен пипер, загряваме и сервираме ястието горещо.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...