Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г шкембе
• 2-3 свински крачета
• 150-200 г луканков салам
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме шкембето на едри парчета. Варим го с крачетата в топла подсолена вода около 2 часа, докато месото започне да се отделя от крачетата. Обезкостяваме крачетата и нарязваме месото и кожичките на парченца. Същото правим със салама и шкембето.
Разпределяме месата в гювечета, слагаме по малко масло и заливаме с бульона, в който са вряли месата. Поръсваме с червен и черен пипер. Ако е необходимо, досоляваме. Печем 10 мин в силна фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...