Кулинарни рецепти » Дроб с праз

 Дроб с праз

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г черен дроб
• 5 стръка праз
• 1 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. свинска мас
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

В тиган на слаб огън стопяваме маста и задушаваме в нея нарязания на тънки колелца праз. Поръсваме с черен пипер. Към праза прибавяме нарязания на кубчета дроб. Пържим още 7-8 мин. Накрая подправяме със сол и с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало