Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки бъбрека
• 300 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените и измити бъбреци разполовяваме, измиваме и варим в студена подсолена вода. Щом малко поврят, наливаме топла вода и доваряваме. Така изчезва неприятната им миризма.
Отцеждаме бъбреците, нарязваме ги на ивички и подсушаваме. Пържим ги до поруменяване в сгорещената мазнина.
Прибавяме сварените в малко вода и нарязани на ивички гъби и пържим всичко заедно. Поръсваме с брашното, разбъркваме и подправяме със сол и черен пипер. Наливаме виното и готвим, докато сосът се сгъсти.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...