Продукти:
• 700 г свинско месо
• 200 г царевица от консерва
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 с.л. зехтин
• 1-2 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. чили сос
• 50 г настърган ементал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката и магданоза на ситно, смесваме ги с отцедената царевица, прибавяме чили соса и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Нарязваме месото на порции, като във всяко парче правим разрез, така че да получим джоб. Разпределяме приготвената плънка по джобовете, посоляваме порциите от двете страни и ги изпържваме в сгорещената мазнина. (Ако остане плънка, я слагаме около месото.)
Наливаме бульона при запърженото месо и задушаваме на умерен огън. Накрая поръсваме с настъргания ементал.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...