Продукти: (за 4-5 порции)
• 700-800 г агнешко или шилешко месо
• 600-700 г бакла /прясно набрана, без влакна и с едва образували се семенца/
• 5-6 с.л. мазнина
• 3 стръка пресен лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. препечено брашно
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме баклата със сол, след което я попарваме. Задушаваме в мазнината нарязаното на порции месо заедно с ситно нарязания лук и попарената бакла. Когато баклата омекне, прибавяме червения пипер и 1 ч.ч. топла вода. Оставяме ястието да ври на тих огън.
Когато баклата е напълно сварена, прибавяме препеченото брашно и посоляваме. Поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз. Подправяме със счукания чесън. Поднасяме ястието с кисело мляко.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...