Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 2 глави лук
• 500 г дребни домати
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също леко го запържваме. Поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Наливаме 1,5 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън.
След 15-20 мин прибавяме целите доматчета и брашното, размито в малко вода. Доваряваме ястието на умерен огън, за да не се разкъсат доматите. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...