Кулинарни рецепти » Мусака от спанак и ориз

 Мусака от спанак и ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг спанак
• 1 к.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 сурови яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• магданоз, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме спанака за 5 мин в подсолена вода. Отцеждаме и го нарязваме на ситно. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло, нарязаното на ситно твърдо сварено яйце, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Сваряваме в подсолена вода ориза. Смесваме го с натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.

В намаслена тавичка разстиламе пласт от оризовата смес. Върху ориза разстиламе спанак и продължаваме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре завършваме с пласт от спанак.

Заливаме мусаката с яйцата, които сме разбили заедно с млякото, слагаме тук там парченца масло и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало