Продукти:
• 8 по-големи твърди домата
• 2 с.л. нарязани мариновани гъби
• 2 с.л. нарязани зеленчуци от туршия
• 2 с.л. нарязан зелен фасул /от консерва/
• 2 с.л. сварен грах
• 4 с.л. майонеза
• 2 стръка целина
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме и обелваме доматите. Отрязваме капаче в горната им част и внимателно издълбаваме вътрешността им. Посоляваме леко и ги оставяме на студено.
Смесваме гъбите със зеленчуците от туршията, зеления фасул, граха и ситно нарязаните стръкове целина. Прибавяме майонезата, разбъркваме и с част от тази смес пълним издълбаните домати.
Останалата смес оформяме в средата на чиния за сервиране, а около нея подреждаме напълнените домати.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...