Продукти: (за 4 порции)
• 2 малки глави целина
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол
За соса:
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 1 суров жълтък
• 4-5 капки оцет
• 1 ч.л. горчица
• 1 1/2к.ч. олио
• естрагон, каперси
• чесън, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме целината и я настъргваме на ренде. Поръсваме с олиото, оцета, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и оставяме сместа да престои около половин час.
През това време намачкваме добре сварените жълтъци за соса. Прибавяме суровия жълтък, оцета, горчицата, черен пипер и сол на вкус.
При непрекъснато бъркане капка по капка сипваме олиото. Накрая добавяме ситно нарязаните естрагон, чесън и каперси. Заливаме салатата с така приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...