Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг прясна бакла
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 1 кофичка кисело мляко
• копър, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Срязваме баклата на половинки и я задушаваме заедно със ситно нарязания лук в олиото и малко вода. Щом омекне, добавяме ориза, червения пипер и ситно нарязан магданоз, посоляваме, заливаме с малко вряла вода и варим на тих огън.
След като отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан копър. Поднасяме със счукан чесън и кисело мляко.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...