Продукти: (за 2 порции)
• 80 г овесени ядки
• 30 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. счукани орехови ядки
• 1 жълтък
• захар, канела
• настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Заливаме ядките с кипяща подсолена вода и когато понабъбнат, ги отцеждаме. Заливаме ги с горещото мляко и варим, докато омекнат.
Отстраняваме от огъня и разбъркваме кашата заедно с разбития жълтък и брашното. Прибавяме счуканите орехи, канелата и настърганата лимонова кора. Подслаждаме на вкус.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...