Продукти:
• 200 г едрозърнест ориз
• 2 глави лук
• 6 с.л. краве масло
• 250 мл бяло вино
• 600 мл месен бульон
• 100 г бекон
• 300 г гъби
• 4 домата
• 6 с.л. ситно нарязан магданоз
• 150 мл сметана
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим в 4 с.л. от мазнината. Щом поомекне, прибавяме ориза и също го запържваме. Сипваме виното и оставяме сместа да поври без капак.
После наливаме половината от бульона и продължаваме да готвим на умерен огън, като периодично разбъркваме и наливаме по малко от останалия бульон. Оризът е готов след 15-20 мин. Тогава посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме бекона на малки кубчета и го пържим в останалата мазнина. Добавяме нарязаните гъби, а след малко – обелените и ситно нарязани домати. Накрая сипваме наситнения магданоз и сметаната и задушаваме още 5-6 мин.
Сипваме готовия сос при ориза, разбъркваме и поднасяме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...