Кулинарни рецепти » Пълнени тиквички с пиле

 Пълнени тиквички с пиле

Продукти:

• 8 малки тиквички
• 1 ч.ч. бяло пилешко месо, нарязано на малки кубчета
• 1/4 ч.л. мускатово орехче
• 1/2 ч.л. смлян бял пипер
• 3 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. вода
• сол

Начин на приготвяне:

Без да белим тиквичките, ги издълбаваме, като запазваме част от вътрешността.

Смесваме месото, орехчето, пипера, олиото и част от издълбаната месеста част на тиквичките и пълним тиквичките. С останалата част от вътрешността затваряме отвора на тиквичките като капаче.

Нареждаме ги в тенджера, добавяме вода, сол и олио. Довеждаме до завиране, намаляваме огъня и варим 20 минути до извиране на водата.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало