Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 връзка корени за супа
• 2 картофа
• 1 ч.л. нишесте
• 1 с.л. брашно
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 щипка индийско орехче
• 3 ч.ч. бульон от птичи дреболии
• 30 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Нарязваме на ситно картофите и корените за супа и ги слагаме на дъното на съда, в който ще приготвяме ястието. Отгоре слагаме месото, заливаме с горещия бульон /или с гореща подсолена вода/ и варим до омекване.
Изваждаме месото, обезкостяваме го и го оставяме да се отцеди. Нареждаме порциите в тавичка, в която сме сипали 2-3 с.л. бульон. Слагаме върху всяка порция по парченце масло и запичаме в умерена фурна.
Прецеждаме бульона, в който сме варили пилето, претриваме зеленчука и отново го връщаме в бульона. Прибавяме размитите в малко мляко брашно и нишесте, останалото мляко, лимоновата кора, индийското орехче, лимонов сок и черен пипер на вкус. Посоляваме, ако е необходимо, и варим соса на водна баня, докато се сгъсти.
Разпределяме пилешките порции в чиниите за сервиране и заливаме отстрани с приготвения сос.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...