Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 връзка корени за супа
• 2 картофа
• 1 ч.л. нишесте
• 1 с.л. брашно
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 щипка индийско орехче
• 3 ч.ч. бульон от птичи дреболии
• 30 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Нарязваме на ситно картофите и корените за супа и ги слагаме на дъното на съда, в който ще приготвяме ястието. Отгоре слагаме месото, заливаме с горещия бульон /или с гореща подсолена вода/ и варим до омекване.
Изваждаме месото, обезкостяваме го и го оставяме да се отцеди. Нареждаме порциите в тавичка, в която сме сипали 2-3 с.л. бульон. Слагаме върху всяка порция по парченце масло и запичаме в умерена фурна.
Прецеждаме бульона, в който сме варили пилето, претриваме зеленчука и отново го връщаме в бульона. Прибавяме размитите в малко мляко брашно и нишесте, останалото мляко, лимоновата кора, индийското орехче, лимонов сок и черен пипер на вкус. Посоляваме, ако е необходимо, и варим соса на водна баня, докато се сгъсти.
Разпределяме пилешките порции в чиниите за сервиране и заливаме отстрани с приготвения сос.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...