Продукти:
• 1 кокошка
• 200 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 лъжички масло или маргарин
• 3 картофа
• 2 чушки
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистената кокошка натриваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.
Разтопяваме маслото, запържваме леко ситно нарязания лук, добавяме изчистените и ситно нарязани гъби и малко вода и задушаваме до полуготовност. Пълним с тази смес кокошката, зашиваме и я пържим от всички страни в маслото.
След 15 минути добавяме нарязаните на парчета картофи и нарязаните на кръгчета чушки заедно със семките. Сипваме виното (ако течността е недостатъчно, добавяме малко вода) и задушаваме кокошката до готовност, поливайки я често със соса, който подправяме със сол и черен пипер.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...