Кулинарни рецепти » Кокошка по мадридски

 Кокошка по мадридски

Продукти:

• 1 кокошка
• 200 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 лъжички масло или маргарин
• 3 картофа
• 2 чушки
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистената кокошка натриваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Разтопяваме маслото, запържваме леко ситно нарязания лук, добавяме изчистените и ситно нарязани гъби и малко вода и задушаваме до полуготовност. Пълним с тази смес кокошката, зашиваме и я пържим от всички страни в маслото.

След 15 минути добавяме нарязаните на парчета картофи и нарязаните на кръгчета чушки заедно със семките. Сипваме виното (ако течността е недостатъчно, добавяме малко вода) и задушаваме кокошката до готовност, поливайки я често със соса, който подправяме със сол и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало