Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 голяма глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. с връх червен пипер
• 2 зелени пиперки
• 1 голям домат
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето и го нарязваме на порции. Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сваляме от огъня и поръсваме с червен пипер.
Връщаме съда на огъня, прибавяме пилешките порции и ги запържваме много добре от всички страни. Наливаме съвсем малко вода, захлупваме и задушаваме.
Щом месото поомекне, прибавяме нарязаната на кръгчета чушка и обеления и настърган домат. Посоляваме, захлупваме и готвим до готовност. Ако е необходимо, наливаме още малко вода.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...