Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 голяма глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. с връх червен пипер
• 2 зелени пиперки
• 1 голям домат
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето и го нарязваме на порции. Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сваляме от огъня и поръсваме с червен пипер.
Връщаме съда на огъня, прибавяме пилешките порции и ги запържваме много добре от всички страни. Наливаме съвсем малко вода, захлупваме и задушаваме.
Щом месото поомекне, прибавяме нарязаната на кръгчета чушка и обеления и настърган домат. Посоляваме, захлупваме и готвим до готовност. Ако е необходимо, наливаме още малко вода.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...