Кулинарни рецепти » Пияна салата със зелен фасул

 Пияна салата със зелен фасул

Продукти:

• 300 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 3 червени чушки
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. чубрица
• 150 мл червено вино
• 300 г домати
• 1 ч.л. нарязан ситно магданоз
• 50 г маслини
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим почистения зелен фасул 10 минути в подсолена вода, след което го изплакваме със студена. Почистваме чушките и ги нарязваме на тънки ивици.

Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в мазнината. Прибавяме фасула, чушките и чубрицата, задушаваме малко и наливаме виното. Оставяме да се задушава още 10 минути.

Доматите нарязваме на кубчета и ги прибавяме в тигана. Готвим още 2-3 мин., отстраняваме от огъне и оставяме сместа да престои половин час, след което посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер.

Нарязваме яйцата на ситни кубчета и заедно с магданоза и маслините ги посипваме върху салатата.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало