Продукти:
• 600 г пресни картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 домат
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите, нарязваме ги на дребни кубчета и ги сваряваме в малко вода.
Отделно в олиото задушаваме нарязания лук. Щом поомекне, прибавяме брашното и обеления и настърган домат. Сипваме сместа при картофите, посоляваме и разбъркваме.
Прехвърляме ястието в намаслена тавичка, слагаме тук там парченца масло и печем в умерено загрята фурна, докато картофите хванат златистокафява коричка.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...