Продукти: (за 4-5 порции)
• 800 г чушки
• 4-5 домата
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 200 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги нарязваме на по-едри парченца.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио и 1-2 с.л. вода. Прибавяме нарязаните и оваляни в брашното чушки. Задушаваме до изпаряване на течността. Прибавяме обелените и настъргани домати и поръсваме червения пипер. Оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.
Заливаме със смес от млякото, яйцата и натрошеното сирене. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, разпръскваме отгоре настърганото на люспи масло и печем в умерена фурна, докато стегне заливката.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...