Продукти:
• 1 кг обезкостен бут
• 1 кофичка кисело мляко
• 200 г топено сирене
• 350 г гъби, 1 зелена чушка
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1/3 пакетче краве масло
• чубрица, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Гъбите, лука, чушката и парченцата топено сирене нарязваме на ситно. Бута режем на парчета, колкото кибритена кутийка.
Смесваме киселото мляко, лука, чушката, олиото, гъбите и маслото. Наливаме вода, колкото киселото мляко и подправяме със сол, чубрица и черен пипер.
В глинен гювеч редуваме парченца бут с парченца топено сирене, като всеки ред заливаме със зеленчуковата смес. Продължаваме, докато продуктите свършат.
Захлупваме и печем 2 – 2 1/2 часа във фурна, загрята до 200 градуса.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...