Кулинарни рецепти » Мусака със зрял боб

 Мусака със зрял боб

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял боб
• 500 г кайма
• 100 г сланина или пушени гърди
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• чубрица, джоджен
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 1/2 к.ч. олио
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изплакваме накиснатия от вечерта боб със содата. След като кипне, изхвърляме първата вода. Заливаме отново с вода и варим боба заедно със подправките и ситно нарязаните морков и 1 глава лук. По време на варенето наливаме 1/2 к.ч. олио.

Отделно в 1 к.ч. олио запържваме нарязаната ситно втора глава лук. Прибавяме каймата и запържваме на умерен огън, като накрая поръсваме с червения и черния пипер и посоляваме на вкус. Добавяме и доматеното пюре, размито с 1 к.ч. топла вода. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Добавяме отцедения сварен боб. Разбъркваме добре и нареждаме отгоре нарязаната на дълги тънки парченца сланина (пушени гърди). Печем около 1/2 час в предварително загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало