Кулинарни рецепти » Овча чорба

 Овча чорба

Продукти: (за 6-8 порции)

• 600 г по-тлъсто овче месо
• 5-6 картофа
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 2 чушки от сурова туршия
• 2-3 домата или 1 1/2 ч.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• 5-6 скилидки чесън
• 5-6 зърна черен пипер
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го заливаме с 6 ч.ч. студена вода. Варим го на умерен огън заедно с нарязаните на ситно моркови и чушки.

Когато месото започне да омеква, добавяме нарязаните на малки кубчета картофи. Продължаваме да варим, но щом супата кипне намаляваме огъня, прибавяме ситно нарязания лук и варим на тих огън.

След 15 мин слагаме обелените и настъргани домати /или размитото в 1 к.ч. вода доматено пюре/, черния пипер, дафиновия лист и ситно нарязаните скилидки чесън. Накрая посоляваме на вкус и подправяме с винен оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало