Кулинарни рецепти » Жаба в гьол

 Жаба в гьол

Продукти:

• 400 г кренвирши
• 30 г масло
• 100 г брашно
• 2 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме пресятото със солта брашно, яйцата и част от прясното мляко и разбиваме добре. Добавяме останалото мляко и олиото, разбиваме отново и оставяме сместа малко да престои.

Слагаме кренвиршите в намазана с маслото тавичка и ги запичаме за около 10 мин. След това ги заливаме с тестото и печем 15 мин в силна фурна и 10-15 мин в слаба фурна.

Автор: Соня Филипова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало